lördag 16 februari 2013

Böcker, böcker, böcker...


Varje år vid den här tiden brukar jag skriva några rader om böcker. Det sammanfaller med årets stora bokrea, men det är ingen "riktig" bokrea längre tycker jag. Reklamannonser från internetbokhandlarna om bokrean dyker upp här och var men jag saknar även i år den gamla katalogen som damp ner i brevlådan som jag sedan satt och bläddrade i och kryssade för potentiella inköp. Är det någon som kommer ihåg det här?

När sedan dagen kom med bokreastart var det underbart att få trängas med alla andra boknördar och känna en slags gemenskap som innebar att alla vi som är här älskar böcker (de flesta i alla fall). Om ni visste vad tungt det var att släpa hem dessa kassar med böcker. För min del handlade det om uppförsbacke i några kilometer innan jag var hemma. Väl hemma kom belöningen när jag fick lägga böckerna i strategiska högar med dem jag skulle läsa först och de böcker som kunde vänta lite.

Det är inte alls samma känsla att beställa från Internet, tyvärr. Jag har min närmsta bokhandel 5 mil bort och det blir ett besök där under vecka 9 då bokrean har startat. Har du tänk gå på bokrean?

Jag har tidigare berättat att jag är en riktig biblioteksmänniska och lånar många böcker, mp3-böcker och e-böcker till min platta där så det kommer inte att bli så många bokinköp. Vilken fantastisk tillgång våra kommunala bibliotek är!!

Titta gärna in under fliken Bokutmaningen och kanske utmana dig själv.

Katarina

7 kommentarer:

 1. Älskar bokrean, men det är inte samma känsla längre. Närmsta bokhandel är nere o Karlstad så det är rätt långt bort. En tur ner blir det allt ändå ;)

  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Saknar också katalogen, känslan att sitta och välja ut och kryssa för. Vi var även några stycken som hängde på låset kl 12 på natten, då hade bokhandeln i Stenungsund öppet några timmar första dagen på rean och då kunde man få tag på vissa böcker som bara fanns i liten upplaga och till extra lågt pris! Det blir inte riktigt samma känsla att sitta vid datorn vid den tiden. Men det blir nog besök på någon av bokhandlarna ändå, bara för att få gå och bläddra bland böckerna!

  Kram Ewa

  SvaraRadera
 3. När jag var barn fanns Bokbussen och det var en fröjd att leta upp böcker jag ville läsa, beställa dem och sedan låna dem i högar. Å vad jag älskar att läsa. Nu brukar jag flera gånger i veckan kika in i Pocketshoppen när jag går förbi där till - och från tåget.
  Kram.

  SvaraRadera
 4. I bland kan man göra riktiga fynd på bokrean, fast visst är det inte samma känsla att handla via nätet! Må så gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig om att bokreorna numera inte riktigt är på riktigt, jag är inte lika sugen längre. Förr om åren kunde jag gå och botanisera länge, länge och handla och handla. Numera köper jag faktiskt via nätet, jag har min favorit bokus. När det gäller utgångna titlar är Bokbörsen bra och ibland också Amazon.co.uk när det är något som tar för lång tid att vänta på. Jag gillar känslan av att få hämta ett bokpaket på posten (nej, inte posten, den finns ju inte längre, ICA, inte riktigt samma känsla). Och så vill jag hålla i en bok, en pappersbok, jag har inte vant mig vid läsplatta och ljudbok, nej. Så där är jag allt traditionalist. Men böcker är underbart!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Älskar också böcker. Just nu läser jag del tre i serien om barnmorskan Cecilia av Katerina Janouch, lättsmält och myspysläsning. Försvinner helt in i BB-världen men också Cecilias hemmafront. Bokrean, ja... Här i Norge får vi minsann katalog i posten. Men mest handlar jag på internet, erkänner... Är så smidigt och billigt. Och ett enkelt sätt för mig att få tag i pocketböcker på svenska. Drunknar snart i dem härhemma! Ha en fin kväll. Kramis PS. Som alltid på din blogg - fantastiska bilder! Inlägget om pelargonerna var inget undantag, du är så duktig...

  SvaraRadera
 7. Förr åkte alltid jag och någon väninna på Bokrean mitt i natten när den startade klockan 00.00. Så himla kul och spännande det var! Så gör vi aldrig längre. Tyvärr...

  Jag håller med dig om att bokrean inte alls är samma sak längre...

  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...