torsdag 7 februari 2013

Miljösmart i vardagen


Jag är precis som många andra helt övertygad om att vi måste se över miljön runtom oss. Det handlar bland annat om att skapa en så giftfri miljö som möjligt i vår vardag. Hos Naturskyddsföreningen kan man hitta Grön guide där man kan få enkla tips för hur man kan bli lite mer miljösmart i vardagen.

Visste ni till exempel att tryck på kläder som är sådär lite plastiga och kladdiga kan innehålla PVC. Då ser jag framför allt barnavdelningarnas kläder inför mina ögon och inbillar mig att det där finns många plagg med sådant tryck. 

Jag har lärt mig att det är mjukgörare som finns i PVC som är boven i dramat. Dessa mjukgörare avges hela tiden och kan dels orsaka sjukdomar samt att man misstänker att det påverkar reproduktionen både hos män och kvinnor.

Från och med nu kommer jag inte att köpa kläder med "kladdigt" tryck varken till mig själv eller andra och definitivt inte till några barn.

Varje torsdag kommer jag att göra ett inlägg med etiketten Miljötänkt och på det sättet föröka påverka min omgivning till att bli miljösmarta i vardagen.

Katarina


1 kommentar:

  1. Det var aldrig något problem för oss att välja bort trycket på barnkläderna för ingen av ungarna gillade kläder med bilder. Skönt, för själv gillar jag det inte alls. Plast är bra till somligt men behöver för den skull inte användas i allt! Kul att läsa om Kurreträdet i din kommentar. Min mormor startade en berättelse om två möss som min mamma förde vidare. Nu har jag förstås fortsatt och i vår ska min dotter ge ut en av berättelserna som specialarbete i sista ring.Det känns väldigt roligt och jag tror mormödrarna hade varit stolta om de kunnat se den, men de har bägge lämnat det här livet.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...