fredag 20 april 2012

Ibland kommer man av sig

Känner ni igen det där med att man börjar med något kul och tänker att man ska fortsätta med det länge men rätt vad det är så har man slutat och kan inte komma på när det hände?

Det handlar inte om min löpning, nej då. Fast förra veckan så övergick löpningen i skidåkning istället. 

Det handlar istället om min idé med "dagens foto" som jag började med i januari 2011. Då valde jag ut ett foto varje dag, om jag hade tagit något vill säga, lade in det i ett dokument, skrev dag och datum överst och några rader under fotot om vad det visade. Det var både roligt och ganska lättvindigt att pyssla med det här och jag började fylla en pärm med dessa bilddokument. Härom dagen kom jag på att jag hade slutat med "dagens foto" och hade inte ens tänkt på det. Ännu värre var att jag hade slutat med det redan under förra sommaren.

Det här var dagens bild en dag i juni 2011.
Den är fotograferad i Lillehammer av min mamma under vår Norgeresa.

Nu var jag ju tvungen att ta fram pärmen och titta i den och det var så roligt. Så mycket som jag hade glömt som jag nu blev påmind genom min bilddagbok. Jag satt ett bra tag med ett leende på läpparna och bläddrade i pärmen. 

Det här blev till dagens bild en dag i juni när maken hade fyndat jordgubbar.
Så nu har jag börjat försöka komma ikapp med "dagens foto". Det är både svårt och roligt att göra valet av bild. Det intressanta är jag inte väljer de tekniskt sett bästa bilderna utan det blir oftast de bilder som berör på något sätt. Fast ibland så vill det sig inte riktigt ändå... när jag skulle börja skriva ut dem så var bläcket slut... Ja, ja det är ganska världsligt men frustrerande :-)

Det här kanske blir dagens bild när jag kommer fram till december.

Jag rekommenderar idén med "dagens foto" eftersom det är lätt, kul och minnesvärt.

2 kommentarer:

 1. Det har skett, inte lite, inne hos dig sen jag var inom!!
  Gillade skidor som barn, ungdomen kom o då hatade jag det. Nu när jag bor i vintelandet personifiert önskar jag att jag gillade skidor igen. Tyvärr är det först UPP o så NER som gäller, jag vill ha på längden (eller är det bara ursäkter?!)
  Smart med "bildbok", då minns man lättare tror jag o få rverkligen med sig vad som hänt genom ett år!

  ha en finfin helg!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Det låter som en alldes utmärkt idé det där med ett foto om dagen tycker jag. Det blir ju som en sorts dagbok och som du säger inte speciellt tidskrävande. Vad roligt att du har tagit upp det igen. Ibland blir det ju bara så där, att vissa saker och aktiviteter bara försvinner ur ens liv, men desto härligare då de dyker upp igen.

  Jättefina bilder Katarina! :)

  Kram på dig

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...